CIACHO bez glutenu, bez nabiału i nawet bez jaj

Przepis na pyszną i zdrową słodkość, jak gwarantuje na healthy plan by ann Ania Lewandowska :)

Składniki:

• 2 szklanki płatków jaglanych
• 1/2 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
• 1/2 szklanki płatków z amarantusa (można użyć jednego rodzaju płatków)
• 0,5 szklanki soku jabłkowego tłoczonego - Wszystkim z Wro i okolic polecam z zaprzyjaźnionego sadu Marty lubiejablka.com.pl
• 3 łyżki miodu lub innego słodu
• 1 szklanka borówek amerykańskich
• 1 szklanka malin
• szczypta cynamonu
• szczypta wanilii
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia bio (opcjonalnie)
• 3 łyżki masła klarowanego ghee lub oleju kokosowego
• garstka pestek dyni

Nie mam jeszcze foto swojego wypieku; to pochodzi z http://hpba.pl/ciasto-5-w-9/

Suche produkty trzeba wsypać do miski i wymieszać. Do garnuszka wrzucić maliny i połowę borówek, dodać miód i połowę suchej mieszanki. Zmieszać tłuszcz i ½ szklanki soku z jabłek oraz  podgrzać na małym ogniu. Gdy zawrzeje, zmiksować zawartość garnuszka i przelać do miski z resztą suchego. Wsypać resztę borówek, przyprawy i pestki, dokładnie wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem i przelać na nią masę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 °C 45 minut. Ostudzić w piekarniku. Wierzch można ozdobić owocami.

Źródło: http://hpba.pl/ciasto-5-w-9/

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

DIAGNOSTYKA biorezonensem NLS - META HUNTER

Kwantowa Analiza Składu Organizmu

Jak przygotować się do badania biorezonansem?